صفر تا صد پیمانکاری در شمال
صفر تا صد پیمانکاری در شمال
هوای مطبوع شمال، جنگلهای سبز و دریای زیبای خزر باعث شده تا بسیاری از افراد از کوچکترین فرصتشان برای سفر به شمال استفاده کنند. به همین دلیل است که در سالهای اخیر ویلاسازی در شمال رونق گرفته و اکثر خانوادهها برای داشتن مکانی دائمی برای سفر برای ساخت ویلا اقدام میکنند.
اما ویلاسازی بدون کمک گرفتن از پیمانکار امکانپذیر نیست زیرا تنها افراد حرفهای میتوانند نقشه یک ویلا را به خوبی طراحی کرده و مراحل ساخت آن را با رعایت استانداردهای لازم پشت سر بگذارند. در این مقاله صفر تا صد پیمانکاری در محمودآباد، پیمانکاری در آمل، پیمانکاری در سرخرود و دیگر شهرهای شمالی را برای شما شرح میدهیم تا با کسب اطلاعات کامل و دقیق بتوانید برای ساخت ویلای شخصی خود اقدام کنید.
پیمانکاری در شمال چیست؟
پیمانکار، شخصی حقیقی یا حقوقی است که می تواند تمام یا بخشی از مراحل ساخت ویلا در شمال را انجام دهد. وظایف پیمانکار بستگی به نوع قرارداد شما دارد اما با انتخاب بهترین پیمانکار شمال می توانید تمامی مراحل ساخت ویلا را به شرکت پیمانکاری سپرده و بعد از مدت مشخصی ویلای اختصاصی خود را تحویل بگیرید.
به طور کل از وظایف پیمانکار میتوان به برآورد هزینه ها، تهیه نقشه، اخذ مجوز، تهیه مصالح، استخدام کارگران و ساخت ویلا اشاره کرد. همچنین شما می توانید پیش از خرید زمین از پیمانکار کمک بگیرید و زمین مناسبی را انتخاب کنید که علاوه بر سرسبزی، ویوی زیبایی داشته باشد.
مراحل ساخت ویلا در شمال
برای استخدام پیمانکار در محمودآباد، آمل و سرخرود ابتدا باید قرارداد پیمانکاری میان پیمانکار و کارفرما به امضا برسد. در این قرارداد به مواردی مانند زمان لازم برای ساخت ویلا، نحوه تامین مصالح، هزینه های لازم و… اشاره میشود. البته قرارداد پیمانکاری دارای انواع مختلفی است که از آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرارداد پیمانکاری نوین مهندسی
- قرارداد پیمانکاری بر اساس فهرست بها
- قرارداد پیمانکاری بر حسب برنامهریزی پیشرفت کار
- قرارداد پیمانکاری با پرداخت شرطی
- قرارداد پیمانکاری به صورت امانی
- قرارداد پیمانکاری برحسب اندازه زیربنا
- قرارداد پیمانکاری ساخت و تملک، بهرهبرداری و انتقال
- قرارداد پیمانکاری احداث، اجاره، انتقال
- قرارداد پیمانکاری تامین مالی
- و…
بنابراین وظایف پیمانکار با توجه به نوع قرارداد مشخص میشود؛ اما ما در ادامه قصد داریم تمامی مراحل پیمانکاری در شهرهای شمالی را برای شما عزیزان شرح دهیم.
اخذ مجوزهای ساخت ویلا
اولین مرحله پیمانکاری در سرخرود یا شهرهای دیگر شمال اخذ مجوزهای لازم است. برای این کار باید مدارک مورد نیاز را آماده کرده و سپس به شهرداری مراجعه کنید. البته زمین مورد نظر باید در داخل بافت روستا بوده و کاربری مسکونی داشته باشد. در صورتی که زمین مورد نظر شما در بافت روستایی قرار گرفته اما دارای کاربری مسکونی نیست میتوانید برای تغییر کاربری آن اقدام کنید.
برآورد هزینهها
مهمترین مرحله برای پیمانکاری در سرخرود، سرخرود و محمودآباد برآورد هزینه ها است. در این مرحله پیمانکار با در نظر گرفتن ابعاد زمین و میزان انتظارات کارفرما هزینه حدودی ساخت ویلا را مشخص میکند. البته ممکن است این هزینه ها به دلیل افزایش تورم یا ایجاد تغییر در بنا کمی بالاتر یا پایین تر شوند.
نقشه برداری از زمین
دومین مرحله از پیمانکاری در آمل و دیگر شهرهای شمالی نقشه برداری از زمین است. در صورتی که زمین مورد نظر دارای شیب باشد اهمیت نقشه برداری بیشتر می شود. اما به طور کل برای به دست آوردن مشخصات کامل زمین و مختصات دقیق آن نیاز به نقشه برداری وجود دارد.
نقشه کشی و طراحی ویلا
بعد از نقشه برداری، شرکت پیمانکاری مختصات و مشخصات زمین را در اختیار تیم طراحی قرار می دهد. طراحان می توانند با در دست داشتن این اطلاعات برای طراحی ساختمان و محوطه ویلا اقدام کنند. البته طراحی ویلا با نظارت معمار یا مهندس و کارفرما صورت میگیرد.
همچنین طراحان با بررسی شرایط جوی شهرهای شمالی، شمالی یا جنوبی بودن ساختمان را مشخص میکنند. در واقع بهتر است در این شهرها نمای ساختمان به حالت جنوبی باشد؛ چراکه بارش برف و باران از سمت شمال و غرب است. در حین طراحی تعداد اتاق خواب ها، محل سرویس های بهداشتی، اتاق نشیمن و… مشخص می شود. البته نحوه طراحی بستگی به میزان بودجه کارفرما دارد. برای مثال افزایش تعداد اتاق خواب ها یا طراحی ویلاهای دوبلکس باعث افزایش هزینه های ساخت ویلا شده که طراحان می توانند با توجه به مبلغ مورد نظر کارفرما بهترین نقشه را طراحی کنند.
هم سطح کردن زمین
در صورتی که زمین ویلا دارای شیب و پستی بلندی باشد نیاز به هم سطح کردن زمین وجود دارد. به این صورت زمین کاملاً صاف شده و شرایط ایده آلی برای ساخت ویلا فراهم می شود.
نشانه گذاری
برای پیمانکاری در سرخرود و دیگر شهر و روستاهای شمال نیاز به نشانه گذاری یا نقطه گذاری وجود دارد. با انجام این کار پیمانکار می تواند محل دقیق ساختمان را مشخص کرده و سپس عملیات ساخت و ساز را آغاز کند. نشانه گذاری با توجه به شرایط و فاصله از ملک همسایه و نقشه ساختمان انجام می گیرد.
بعد از نقطه گذاری با استفاده از رنگ یا گچ نقاط تعیین شده به یکدیگر وصل می شوند و کارگران شروع به خاکبرداری میکنند.
خاکبرداری یا گودبرداری ویلا
خاک برداری برای ایجاد پی و فونداسیون ساختمان صورت می گیرد و باعث میشود بنای ساختمان محکم و مقاوم در برابر زلزله و دیگر آسیب های احتمالی باشد. برای این کار باید نوع خاک تعیین شده و بررسی شود که آیا آب زیرزمینی در سطح زیر زمین وجود دارد یا خیر! سپس عمق گودبرداری مشخص می شود و با استفاده از تجهیزات مورد نیاز خاکبرداری صورت می گیرد.
رگلاژ و اجرای فونداسیون
در این مرحله لازم است ۱۰ تا ۲۵ سانتی متر از سطح زمین با استفاده از بیل رگلاژ شود. این کار باعث تسطیح خاک شده و بعد از آن می توان برای اجرای فونداسیون اقدام کرد. منظور از فونداسیون انجام اقداماتی برای انتقال بار ساختمان به زمین است. برای این کار ابتدا محل فونداسیون تعیین شده و سپس از ماشین آلات مخصوص برای صاف و هموار کردن سطح زمین در محل فوندانسیون استفاده میشود. بعد از آن خاکبرداری در این محل انجام گرفته و با شن و ماسه آماده سازی کف فوندانسیون انجام میگردد. عمق خاک برداری در اجرای فونداسیون بستگی به نقشه مهندسی ساختمان داشته و برای این کار لازم است با معمار مشورت شود.
آرماتوربندی و ساخت ستون سقف
بعد از فونداسیون نوبت به مرحله مهم آرماتوربندی میرسد که با استفاده از این کار میتوان بتن را تقویت کرده و از آن در برابر نیروهای فشاری و کششی محافظت کرد. سپس ستون سقف نصب میشود تا کارگران بتوانند برای دیوار چینی اقدام کنند.
دیوار چینی
دیوار چینی همان قرار دادن آجرها روی یکدیگر است که کارگران این کار را به صورت دستی انجام میدهند. در برخی از موارد میتوان از دیوارهای آماده هم استفاده کرد که این دیوارها مقاومت و ایمنی کمتری دارند.
نصب چارچوب در و پنجره
در حین دیوار چینی چارچوب در و پنجره نصب می شود. این چارچوب ها برای نگه داشتن در و پنجره در دیوار مورد استفاده قرار میگیرند که انتخاب مدل آنها بستگی به سلیقه کارفرما دارد. برای مثال شما می توانید چارچوبهای چوبی یا فلزی را انتخاب کنید.
لوله کشی ساختمان
برای تامین آب آشامیدنی، آب مورد نیاز برای آبیاری، آب گرم مصرفی و خروج فاضلاب نیاز به لوله کشی آب و فاضلاب وجود دارد. برای این کار به تجهیزاتی مانند لوله های اصلی و فرعی و شیرآلات نیاز است که لوله ها معمولاً از جنس PVC تولید می شوند. همچنین قطر لوله های اصلی و فرعی با یکدیگر متفاوت هستند که لوله های اصلی قطری بین ۱ تا ۲ اینچ و لوله های فرعی قطری بین ۱.۲ تا 1 اینچ دارند.
برق کاری ساختمان
برقکاری ساختمان خود مرحله ای نسبتاً پیچیده است که نیاز به تهیه نقشه برای تعیین محل پریزها، کلیدها، مسیر عبور سیم ها و… دارد. سپس برق کاری به طور کامل انجام می شود و میتوان برای گچ یا سیمان کشی ساختمان اقدام کرد.
گچ کشی یا سیمان کشی ساختمان
در این مرحله برای سفیدکاری ساختمان از گچ یا سیمان استفاده می شود. در صورتی که از بهترین پیمانکار شمال برای ساخت ویلا کمک گرفته باشید او می تواند برای انتخاب مصالح مورد نیاز برای سفیدکاری اطلاعات کامل تری را در اختیارتان قرار دهد. اما به طور کل این مرحله باید به صورتی باشد که از نفوذ رطوبت به داخل جلوگیری شود.
نصب کاشی و سرامیک
در مرحله بعدی در سرویس های بهداشتی، آشپزخانه و قسمت های مورد نظر کارفرما کاشی و سرامیک نصب میشود که نسبت به گچ و سیمان مقاومت بیشتری داشته و کاملاً ضد آب است.
عایق کاری دیوارهای خارجی
همانطور که می دانید شمال دارای هوای شرجی، مرطوب و بارانی است. به همین دلیل پیمانکاری در شمال شامل عایق کاری دیوارهای خارجی میشود که به این صورت رطوبت مهار شده و از فرسودگی ساختمان جلوگیری می گردد.
ساخت نمای ویلا
معمولاً نمای ویلا اهمیت بسیار زیادی برای کارفرما دارد که میتوان از سیمان، آجر، چوب یا سنگ برای این کار استفاده کرد.
نصب در و پنجره ها
در این مرحله ساختمان ویلا با نصب در و پنجره تکمیل شده و کارفرما میتواند برای چینش وسایل اقدام کند.
محوطه سازی
منظور از محوطه سازی ایجاد فضای سبز، مشخص کردن مسیر رفت و آمد، نورپردازی حیاط و… است. برای این کار ابتدا باید طراحی محوطه انجام شده و خاک زمین تسطیح شود. پس از آن برای کاشت گل، گیاه و درختان اقدام میشود و مسیر رفت و آمد با استفاده از چوب، بتن یا سنگ مشخص میگردد. دیگر المان های مورد استفاده در محوطه سازی مانند استخر، آبنما، باربیکیو، آلاچیق و… بستگی به نظر و سلیقه کارفرما دارد.
چند نکته در رابطه با پیمانکاری ویلا در شمال
برای ساخت ویلا در شمال باید حتماً به نکاتی دقت داشته و در رابطه با آنها با پیمانکار مشورت کنید. از این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رعایت مقررات امنیتی و استاندارد سازی ساختمان به عهده پیمانکار است و پیمانکار باید از مهندسان مربوطه برای استانداردسازی استفاده کند.
- تهیه مصالح به عهده پیمانکار است که با توجه به میزان بودجه کارفرما انجام می گیرد.
- پیمانکار باید تمامی اقدامات حفاظتی را برای کارگران انجام دهد تا در حین ساخت ویلا حادثه ای برای کارگران پیش نیاید.
- در صورت بروز هرگونه مشکل پیمانکار باید حتماً کارفرما را در جریان قرار داده و مراحل ساخت ویلا را به اطلاع او برساند.
سوالات متداول
آیا امکان فسخ قرارداد پیمانکاری وجود دارد؟
فسخ قرارداد پیمانکاری در صورتی امکان پذیر است که مفاد آن در قرارداد ذکر شده باشد. البته برخی از انواع قرارداد به صورتی هستند که در آنها کارفرما هر زمان که بخواهد می تواند برای فسخ قرارداد اقدام کند. در نظر داشته باشید که این نوع قراردادها به ندرت میان کارفرما و پیمانکار تنظیم میشوند.
ساخت ویلا چقدر زمان میبرد؟
مدت زمان مورد نیاز برای ساخت ویلا بستگی به متراژ زمین، شرایط جوی و امکانات مورد نظر کارفرما دارد. برای مثال ساخت ویلای دوبلکس ۸۰ متری حدود ۱۱ ماه زمان می برد. اما اگر ویلا نیم پلوت یا فلت باشد حدود 4 تا 8 ماه زمان برای ساخت آن نیاز است. همچنین زمان ساخت ویلا بستگی به خوش قولی کارفرما نیز دارد. در صورتی که پیمانکار دچار کسری بودجه شده و کارفرما هزینه لازم را تامین نکند احتمال کند شدن عملیات ساخت ویلا وجود دارد.
سخن نهایی
در صورتی که قصد ساخت ویلا در شهرهای شمالی کشور را دارید حتماً این مقاله را مورد مطالعه قرار دهید، زیرا ما سعی کردیم در این مقاله اطلاعات کاملی در رابطه با مراحل ساخت ویلا و پیمانکاری در شمال در اختیارتان قرار دهیم. در انتها توصیه میکنیم حتماً در انتخاب پیمانکار سختگیری به خرج داده و به هیچ عنوان ساخت ویلا را به دلالان و افراد سودجو نسپارید.
در صورتی که به دنبال بهترین پیمانکار شمال میگردید حتماً با کارشناسان ما در شرکت پی سازه شمال تماس بگیرید. ما در مجموعه پی سازه شمال در تلاش هستیم تا بتوانیم با استفاده از بهترین تجهیزات و همکاری با مهندسان، معماران و کارگران با تجربه و آموزش دیده پروژه های ساخت ویلا در شهرهای محمودآباد، آمل و سرخرود